Kertrendezés - Kerti öntözőrendszer telepítés Budapest

Kertrendezés

Kerti öntözőrendszer telepítés és tervezés

Kerti öntözőrendszer telepítés és tervezés

Magyarországon az éves csapadék mennyisége jócskán elmarad dísznövényeink vízigényétől, ráadásul a csapadék jelentős része a vegetációs időn kívül, télen hó formájában esik.

Elkerülhetetlen hogy kertünket a vegetációs időszakban, tehát tavasztól őszig locsoljuk.

A jelenlegi ivóvíz díjak mellett különösen fontos, hogy a lehető legkevesebb vizet a lehető legoptimálisabban hasznosítsuk. Ennek legkézenfekvőbb módja az automata öntözőrendszer kiépítése.

Egy korszerű, szakszerűen kivitelezett automata öntözőrendszerrel időt, és pénzt takaríthat meg.

Kertünk beöntözése nagyságtól függően akár több órás elfoglaltságot jelenthet naponta. Még ha tudunk is ennyi időt szakítani az öntözésre, nem biztos, hogy a mi időbeosztásunk igazodik a növényzet optimális vízfelvételének idejéhez.

A jó öntözőrendszerrel vizet takaríthat meg. Az öntözőrendszerrel pontosan szabályozható a kijuttatott víz mennyisége, a locsolási terület. Különböző típusú növényekhez más-más öntözési módot választhatunk, ezzel elkerülhető, hogy egyes részek alul-, míg mások túlöntözöttek legyenek.

A cserjékhez, évelőkhöz használhatunk korszerű, víztakarékos csepegtető öntözést. A fákhoz, nagyobb szoliterekhez, dézsás növényekhez alkalmazhatunk csepegtető gombákat, mikro-szórófejeket. Ezek a korszerű víztakarékos megoldások segítenek a gombás betegségek megelőzésében, hiszen a növényeket alulról, a lomb alatt öntözzük.

Az automata öntözőrendszer teljesen diszkrét, minden eleme a föld alatt található, a szórófejek csak a locsolás idejére emelkednek ki a földből. Így teljesen esztétikus, és mivel általában a hajnali órákban működik, ezért Önt semmilyen módon nem zavarja.

Legyen szó kiskertről vagy díszparkról, megtervezzük és megépítjük automata öntözőrendszerét, amellyel pénzt, és időt takaríthat meg.

Öntözőrendszer építés galéria

Kapcsolat

Horváth Dávid kertészmérnök

+36-20-772-40-08

info@kertrendezes.com

2092 Budakeszi

Klasszkert Kft. 2092 Budakeszi Őr u. 29.