Kertrendezés - Kert füvesítés Budapest

Kertrendezés

Füvesítés

Füvesítés

Egy esztétikus kertnek éppúgy része a gyepfelület, mint a cserjesáv, vagy a burkolt részek. Ez az a felület, ahol a legtöbbször kapcsolatba kerülünk a kertünkkel.

A füvesítés minden esetben talaj előkészítéssel kezdődik.

Fontos a jó vízgazdálkodású, tápanyaggal feltöltött, egyenletesen eldolgozott talaj. A legtöbb kert esetében szükség van legalább talajjavításra, de előfordulhat, hogy teljes talajcsere szükséges. A talajjavítás után finom-tereprendezésre van szükség, melynek során kialakítjuk a végleges terepszintet, lejtésviszonyokat. Ezután történik a tényleges fűmagvetés.

Füvesítésnél először a jó minőségű előkészített termőföldből magágyat készítünk, majd az ebbe elvetett fűmagot behengereljük.

A végeredmény, vagyis a gyep szempontjából fontos, hogy minőségi fűmagot, és segédanyagokat használjunk.

A kelés szempontjából kiemelten fontos a vetés utáni locsolás. Az első néhány hétben napi többszöri locsolás szükséges, ezért érdemes a gyepesítés előtt automata öntözőrendszert is építeni, hogy minél jobb feltételeket biztosítsunk a gyep számára.

Vetett gyep esetében nagyon fontos a kelés utáni rendszeres nyírás, tápanyag utánpótlás, öntözés, hogy begyökeresedett, szép sűrű füves felületet kapjunk.

Fűmagvetésnél legalább 4-6 hónap intenzív gondozás kell ahhoz, hogy megközelítsük a gyepszőnyeg minőségét.

Füvesítés galéria

Kapcsolat

Horváth Dávid kertészmérnök

+36-20-772-40-08

info@kertrendezes.com

2092 Budakeszi

Klasszkert Kft. 2092 Budakeszi Őr u. 29.